Jaunių chorui – pirmo laipsnio diplomas

2018-2019 m.m.  Lietuvos vaikų ir jaunimo chorai intensyviai ruošėsi festivaliui – konkursui ,,Mes Lietuvos vaikai‘‘.  Visi konkurse  dalyvaujantys chorai buvo suskirstyti į penkis regionus, kuriuose balandžio – gegužės mėnesiais vyko perklausos.   Pagėgių savivaldybės meno ir sporto mokyklos jaunių choras (vadovės Regina Pilkionienė ir Evelina Norkienė) gegužės 3 d. dalyvavo Klaipėdos ir Tauragės apskričių perklausoje  Klaipėdos Vytauto Didžiojo gimnazijoje. Choras atliko Vydūno ,,Lietuvių giesmę‘‘ ir Artūro Noviko išplėtotą lietuvių liaudies sutartinę ,,Sodauto‘‘.

Chorus  vertino kompetentinga komisija – žinomi Lietuvos choro dirigentai ir pedagogai:

2020 m. Lietuvos moksleivių dainų šventės meno vadovas Raimondas Katinas,  choro ,,AVE VITA‘‘ vadovas prof. Kastytis Barisas ir Klaipėdos miesto chorinės bendrijos ,,Aukuras‘‘ vadovas doc. Algirdas Šumskis.

Po konkurso visi chorai buvo įvertinti  I, II, III arba IV laipsnio diplomais. Pagėgių savivaldybės meno ir sporto mokyklos jaunių choras buvo  įvertintas  I laipsnio diplomu, jam suteikta aukščiausia  – I kategorija.

Choro vadovės ir jaunieji dainininkai  labai džiaugiasi tokiu aukštu įvertinimu, nes iki šiol choras turėjo II kategoriją.  Tenka atkreipti dėmesį,  kad  mūsų chorui yra labai sunku varžytis su didžiųjų miestų chorais, kadangi jaunių choruose paprastai dainuoja vaikai nuo 5 iki 12 klasės, o Pagėgių meno ir sporto mokyklos muzikos skyriuje yra per mažai vaikų, kad atskirai būtų jaunučių ir jaunių chorai, todėl visi vaikai nuo 2 iki pat 12 klasės dainuoja viename jaunių chore  ir jiems reikia varžytis su  daug vyresniais vaikais.

Birželio 16 d. visi Lietuvos vaikų ir jaunimo chorai, dalyvavę konkurse, susitiks Klaipėdos vasaros estradoje,  galutiniame  konkurso  – festivalio ,,Mes Lietuvos vaikai‘‘ koncerte.

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Parašykite komentarą