Dainų šventė „Mes – Lietuvos vaikai” Klaipėdoje

Jau šeštąjį kartą į Klaipėdą suplaukė visa dainuojanti moksleivija. Birželio 16 d. Klaipėdos vasaros estradoje vyko  VI Lietuvos vaikų ir jaunimo chorų festivalio – konkurso ,,Mes –Lietuvos vaikai‘‘ baigiamasis koncertas.

      ,,Dainoje – tautos dvasia! – sakė Vydūnas. Džiaugiuosi į Klaipėdą suplūdusia tūkstantine dainorėlių banga. Tai mūsų tautos gražiausias žiedas, tai mūsų ateitis. Tai matydamas negaliu netikėti Lietuvos ateitimi. Dainuokime Lietuvą sau ir visiems! Dainuokime Lietuvą su viltimi ir tikėjimu!’’ –  šventės dalyvius sveikino doc. A.Šumskis, festivalio – konkurso meno vadovas ir direktorius.

Šventėje skambėjo 17 dainų, kurias atliko jaunučių, jaunių, berniukų, merginų ir jaunimo chorai. Trankius šokius šoko įvairaus amžiaus moksleivių šokių grupės, skambėjo tautinių instrumentų orkestro ir ansamblių atliekami kūriniai.

Į šventę darniai įsiliejo Pagėgių savivaldybės meno ir sporto mokyklos jaunių choras (vadovės Regina Pilkionienė ir Evelina Norkienė), kuris šio festivalio – konkurso I ture vykusiame gegužės 3 d. Klaipėdoje buvo įvertintas pirmojo laipsnio diplomu.

                    

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Parašykite komentarą