Kūrybinė stovykla „Muzika kviečia kiekvieną”

Kūrybinė stovykla Klaipėdoje

          Pagėgių savivaldybės meno ir sporto mokykla glaudžiai bendradarbiauja su Klaipėdos S.Šimkaus konservatorija – nuolat vyksta į šios ugdymo įstaigos organizuojamus pedagogų kvalifikacijos kėlimo renginius, konkursus bei festivalius ir jau trečią kartą dalyvauja  projekte – vaikų ir jaunimo festivalyje ,,Muzika kviečia kiekvieną‘‘.

Festivalis  ,,Muzika kviečia kiekvieną‘‘  yra vykdomas visus metus. Pirmasis etapas vyko pavasarį, kai Klaipėdos S.Šimkaus konservatorijos pedagogai važinėjosi po Žemaitijos krašto meno ir muzikos mokyklas, klausėsi jaunųjų muzikantų ir gabiausius  pakvietė į vasaros kūrybinę stovyklą.

Paskutinę vasaros savaitę   konservatorijoje vyko kūrybinė stovykla, į kurią atvažiavo 100 jaunųjų muzikantų, tarp kurių buvo ir 10 Pagėgių savivaldybės meno ir sporto mokyklos mokinių – akordeonistė Kamilė Freitakaitė , vokalistai – Rokas Kondrotas, Paulius Šimkus, Martyna Šimkutė, Beatričė Mickutė, Aneta Pociūtė, Kristina Rupšytė, Elinga Montvilaitė, Gabija Sragauskaitė ir Kamilė Jankevičiūtė.  Stovykloje mokiniai susipažinos su konservatorija,  dirbo su muzikos profesionalais, intensyviai ruošėsi  koncertams, kurie vyko Klaipėdos Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje, Girulių bibliotekoje ir Kintų bažnyčioje.  Laisvalaikiu stovyklautojai vyko prie jūros, vakarais rengdavo įvairius pramoginius užsiėmimus ir diskotekas.  Iš stovyklos visi grįžo įgavę daug naujos  patirties, susiradę naujų draugų bei pailsėję.

Paskutinis projekto etapas – baigiamasis koncertas lapkričio 16 d. Klaipėdos koncertų salėje

Beje, dvi Pagėgių meno ir sporto mokyklos mokinės  – akordeonistė Kamilė Freitakaitė ir vokalistė Kristina Rupšytė sėkmingai išlaikė stojamuosius egzaminus ir nuo rugsėjo 1 d. mokosi Klaipėdos S.Šimkaus konservatorijoje.

 

Evelina Norkienė, Pagėgių meno ir sporto mokyklos direktorė

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Parašykite komentarą