Metodinė diena

            

 Metodinė diena Pagėgių savivaldybės meno ir sporto mokykloje

Pagėgių savivaldybės meno ir sporto mokykla jau daugelį metų draugauja ir bendradarbiauja su Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorija. Mokyklos mokiniai  ketverius metus iš eilės dalyvavo konservatorijos rengiamame projekte – festivalyje ,,Muzika kviečia kiekvieną‘‘, kasmet vyksta  į respublikinius fortepijoninės, akordeono ir vokalinės muzikos konkursus, mokytojai kelia savo kvalifikaciją įvairiuose mokymuose ir seminaruose.

Vasario 27 d. mokykloje vyko metodinė diena. Į Pagėgius iš Klaipėdos S.Šimkaus konservatorijos atvyko fortepijono mokytoja ekspertė Biruta Vaišienė, vokalo mokytoja ekspertė Rima Ramonienė, koncertmeisterė metodininkė Ieva Šličiuvienė ir mokinės – Kotryna Baltrimaitė (fortepijonas) ir Dovilė Pavilionytė (vokalas).

Pirmiausiai konservatorijos mokytojos ekspertės Rima Ramonienė ir Biruta Vaišienė vedė meistriškumo pamokas Pagėgių meno ir sporto mokyklos chorinio dainavimo ir fortepijono klasės mokiniams bei jų mokytojoms.

Po meistriškumo pamokų, renginiai persikėlė į aktų salę. Čia koncertmeisterė metodininkė Ieva Šličiuvienė vedė paskaitą –praktikumą ,,Joga muzikantams‘‘, kurioje dalyvavo visi muzikos skyriaus mokiniai ir mokytojai. Lektorė parodė daug naudingų pratimų, kaip ,,įšildyti‘‘ savo kūną ir atsipalaiduoti  prieš žengiant į sceną. Po paskaitos vyko konservatorijos mokinių – Kotrynos Baltrimaitės (fortepijonas) ir pagėgiškės, buvusios Pagėgių meno ir sporto mokyklos mokinės, Dovilės Pavilionytės (vokalas) koncertas. Jaunosios atlikėjos visus sužavėjo profesionalumu, muzikalumu ir įtaigumu atliekant fortepijoninius bei vokalinius kūrinius, atvirais pasikalbėjimais apie tai, ko reikia, kad pasiektum aukštų rezultatų muzikoje.

Pagėgių meno ir sporto mokyklos muzikantų bendruomenė labai džiaugiasi, kad turi  labai geros akustikos aktų salę bei fortepijoną ir gali  priimti bei rengti kamerinės muzikos koncertus. Su įsikūrimu naujose patalpose, ugdymo galimybės įvairėja ir tobulėja, o tai užtikrina geresnius mokymosi rezultatus. Svečiai džiaugėsi puikiai įrengta mokykla bei labai atidžiais ir kultūringais klausytojais.

Evelina Norkienė, Pagėgių savivaldybės meno ir sporto mokyklos direktorė

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Parašykite komentarą