Imtynininkai stovyklavo Druskininkuose

Birželio 25 d. Druskininkuose 10 dienų trukmės vaikų vasaros bendro fizinio ir techninio rengimo laisvųjų imtynių treniruočių stacionarioje stovykloje dalyvavo Pagėgių savivaldybės meno ir sporto mokyklos imtynininkai su mokytoju Antanu Merkevičiumi. Čia – všį Valstybės ir savivaldybių tarnautojų mokymo centre „Dainava“- stovyklavo dar ir 17 sportininkų iš Druskininkų, 23 imtynininkai iš Vilkaviškio, 7 marijampoliečiai bei 3 Jonavos miesto atstovai.

Šioje stovykloje sportininkai ne tik treniravosi, maitinosi tris kartus per dieną, bet ir gyveno. Juos prižiūrėjo ir tobulinti techninius įgūdžius bei gerinti fizinį pasirengimą padėjo penki patyrę treneriai. Jie vedė laisvųjų imtynių treniruotes, supažindino su šios sporto šakos technika ir filosofija – svarbu ne tik fiziškai sutvirtėti, bet ir išmokti valdyti emocijas, įgyti pasitikėjimo savimi bei savitvardos, nenaudoti savo jėgos, kaip agresijos.

Kiekvieną dieną imtynininkams buvo organizuojamos dvi treniruotės. Rytinės – „Ryto“ gimnazijos sporto aikštyne, vakarinės – laisvųjų imtynių sporto salėje. Stovyklos dalyviams buvo surengtos ir laisvųjų imtynių varžybos.

Stovykloje imtynininkai ne tik sportavo, bet ir turiningai leido laisvalaikį Vijūnėlės paplūdimyje. Stovyklos dalyviams buvo organizuojami edukaciniai žaidimai, įvairūs užsiėmimai, iškylos ir išvykos po Druskininkų apylinkes. Po sunkių treniruočių ir kitų veiklų visi stovyklos imtynininkai apsilankė Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centre „Aqua“ bei „Uno“ parke.

Pagėgių savivaldybės meno ir sporto mokyklos                                                    laisvųjų imtynių mokytojas Antanas Merkevičius

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Parašykite komentarą