Pagėgiškiai – TV konkurso „Dainų dainelė” laureatai!

 

2020 m. TV konkursas ,,Dainų dainelė‘‘  buvo ilgas ir sudėtingas.

Pirmieji konkurso turai įvyko 2019 m. metų gruodžio mėn. savivaldybėse ir rajonuose, regioniniai turai – 2020 m. sausio mėnesį. Vasario mėnesį prasidėjo III turo filmavimai  Vilniuje. Buvo nufilmuoti 6 koncertai ir tada gyvenimas visame pasaulyje sustojo dėl pandemijos. Rugsėjo mėnesį  konkursas vėl buvo atnaujintas – nufilmuoti ir parodyti per televiziją 4 koncertai. Ir pagaliau, spalio 11 d. buvo pasiekta finišas – laureatų koncertas Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre.

Pagėgių savivaldybės meno ir sporto mokyklos mišrus vaikų vokalinis ansamblis – Kamilė Putytė, Gabija Oberauskaitė, Evita Pilkionytė, Rugilė Jonelytė, Rugilė Milašauskaitė, Kotryna Norkutė, Gabija Račkauskaitė, Urtė Sauspreikšaitytė, Gabija Gudaitytė, Darija Šegždaitė, Deimantė Grigelytė ir Matas Sragauskas (vadovė Regina Pilkionienė, koncertmeisterė Evelina Norkienė) įveikęs  ilgą, sudėtingą bei daug darbo pareikalavusį  kelią, kompetentingos ir gausios komisijos sprendimu, buvo įvertintas laureato apdovanojimu! Iškilmingoje laureatų pagerbimo šventėje, kuri vyko spalio 10 d. M.K.Čiurlionio menų gimnazijoje, jaunieji dainininkai buvo apdovanoti laureato diplomais ir ženkliukais, belaidėmis ausinėmis.

Spalio 11 d. Lietuvos Nacionalinio operos ir baleto teatro didžiojoje scenoje, TV konkurso ,,Dainų dainelė‘‘ laureatų koncerte  pagėgiškiai atliko originalią Nijolės Sinkevičiūtės dainą pagal lietuvių liaudies žodžius ,,Kiekū kiekū‘‘.   Beje, jaunieji talentai iš Pagėgių jau antrą kartą tapo šio  prestižinio konkurso  laureatais – prieš du metus savo kraštą Nacionalinio operos ir baleto teatre garsino mokytojos Reginos Pilkionienės mokinys Rokas Kondrotas, kuris dabar mokosi Klaipėdos S.Šimkaus konservatorijoje.

Dėkojame vaikų tėveliams, kurie gausiai atvyko į Vilnių palaikyti, pasiklausyti ir pasididžiuoti savo vaikais bei Pagėgių savivaldybės vadovams, kurie visada parodo tinkamą dėmesį  savo kraštą garsinantiems vaikams – kolektyvas į laureatų koncertą buvo išlydėtas su saldžiomis dovanomis, o rugsėjo mėnesį buvo apdovanotas mero padėkos raštais ir dovanomis – skėčiais.

Turiningai praleistos dienos Vilniuje, naujos pažintys ir patirtys, didžiulis  jaudulys bei  pasididžiavimas lipant į garbingiausią Lietuvos sceną, aukštas įvertinimas ir ,,Dainų dainelės‘‘ laureato titulas – tai patirtis, kuri augina žmogų.

 

Pagėgių savivaldybės meno ir sporto mokyklos direktorė Evelina Norkienė

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Parašykite komentarą