Jaunieji dailininkai mokėsi knygrišystės ir popieriaus marmuravimo

 

2020 m. spalio 19 d. grupė dailės skyriaus mokinių su mokytojomis Virginija Kariniauskiene ir Lina Ambarcumian dalyvavo projekto „ Lietuvos – Lenkijos istorija iš trijų miestų perspektyvos“ knygrišystės ir popieriaus marmuravimo mokymuose. Mokiniai ir mokytojos įgijo žinių apie marmuruoto popieriaus atsiradimo ištakas, istorinę raidą, panaudojimo galimybes, praktiškai mokėsi senųjų marmuruoto popieriaus raštų sukurtų Europoje ir Lietuvoje bei išmoko įrišti skirtingų rūšių knygeles.

Mokymus vedė Vilniaus knygrišių gildijos narės – Aušra Lazauskienė ir Rūta Taukinaitytė-Narbutienė.

Keturios dienos prabėgo nejučia dėl įdomios veiklos ir draugiško bendravimo su mokymų dalyviais iš Punsko ir Kėdainių meno mokyklos. Surengta mokymų darbų paroda Martyno Jankaus muziejaus klėtelėje bus  keliaujanti –vyks į Lenkiją, vėliau – į Kėdainius.

Mokiniai ir mokytojai džiaugiasi už gautą galimybę dalyvauti projekto veikloje ir dėkoja Pagėgių savivaldybės strateginio planavimo ir investicijų pritraukimo skyriaus bei Martyno Jankaus muziejaus darbuotojams.

Jaunieji dailininkai grįžo į savo mokyklas kupini naujų  idėjų. Linkime, kad jos būtų įgyvendintos, teiktų džiaugsmo ir puoštų mūsų aplinką.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Parašykite komentarą