Vaikų ir jaunimo festivalis ,,Muzika kviečia kiekvieną‘‘

Jau ketvirtą kartą vyko vaikų ir jaunimo festivalis ,,Muzika kviečia kiekvieną‘‘, kurį organizavo Klaipėdos S.Šimkaus konservatorijos bendruomenė. Šiais metais  projekte dalyvavo Pagėgių savivaldybės meno ir sporto mokyklos solistė Gabija Sragauskaitė, kurią paruošė mokytoja Regina Pilkionienė.

Pirmoji virtuali atranka įvyko pavasarį, joje dalyvavo gausus būrys talentingų dalyvių iš visos Lietuvos. Dėl besitęsiančios Covid 19 pandemijos ribojimų,  II turas neįvyko, todėl I ture išrinkti atlikėjai keliavo tiesiai į finalą, į kurį  pakvietimą gavo ir mūsų solistė Gabija. Visi dalyviai labai džiaugėsi, kad birželio mėnesį, po ilgos pertraukos turėjo galimybę muzikuoti gyvai konservatorijos aktų salėje. Gabija koncerte atliko T.Leiburo dainą ,,Skrydis‘‘.  Pasirodymas finale solistei buvo sėkmingas – ji buvo įvertinta laureatės diplomu ir  pakviesta į vasaros kūrybinę stovyklą.

Kūrybinė stovykla vyko rugpjūčio 23- 27 d. Klaipėdoje. Kiekviena diena buvo pripildyta smagių emocijų, užsimezgė pažintys su naujais draugais bei mokytojais. Vyko bendros repeticijos, meistriškumo pamokos, kurias vedė  profesionalai: smuikininkas Konrad Levicki, pianistas Donaldas Račys, kanklininkė Aistė Bružaitė, akordeonistas Jonas Stonkus ir dainininkas Vaidas Baumila.  Buvo suorganizuota kelionė į Neringą. Vakarai –  linksmi ir triukšmingi: stovyklos atidaryme pasitiko grupė ,,Kontrazztas‘‘ bei savanorių organizuojami žaidimai, kitą vakarą džiugino grupė ,,Jam session‘‘, paskutinis vakarojimas vyko  Girulių bibliotekos salėje su būgnų ritmais, vadovaujant mokytojui Večeslav Krasnopiorov.

Festivalį  ,,Muzika kviečia kiekvieną‘‘  vainikavo baigiamasis koncertas Vilniaus muzikos ir teatro akademijos Klaipėdos fakulteto koncertų salėje.

Ačiū festivalio organizatoriams ir visiems, prisidėjusiems prie šio projekto. Jaunieji atlikėjai įgijo muzikinės patirties, užsimezgė graži draugystė.

 

Regina Pilkionienė, chorinio dainavimo mokytoja