Futbolo turnyras „Open Cup of Beregovo – 2021“ Ukrainoje

Spalio 26 – 31 dienomis Beregovo mieste, Karpatų regione, Ukrainoje vyko Tarptautinis futbolo turnyras      „ Open Cup of Beregovo – 2021“ .

Iš Lietuvos į turnyrą vyko Pagėgių savivaldybės meno ir sporto mokyklos, Tauragės  „Tauro“ futbolo akademijos ir Trakų sporto centro jaunieji futbolininkai su savo treneriais. Buvo sudarytos atskiros ir jungtinės U13 bei U9/10 komandos.

Pakeliui į turnyrą, vaikai ir juos lydėję tėveliai aplankė Lvovo futbolo areną, kurioje vaikščiojo po spaudos konferencijų salę, pabuvojo VIP ložėse ir tribūnose, komandų rūbinėse, kur galėjo pasėdėti Ukrainos rinktinės žaidėjų ir net paties K. Ronaldo kėdėje.

Toliau kelionė tęsėsi per Karpatų kalnus, kur atsivėrė nuostabūs gamtos vaizdai – kalnai, apaugę medžiais, nusidažiusiais rudens spalvomis, džiugino vykstančiųjų akis.

Autobusui pervažiavus Karpatus, atsivėrė kalvų papėdės, nuklotos gausiais vynuogynais, nes Užkarpatės kraštas garsėja vynuogių rūšių gausa ir iš jų gaminamu vynu.

Visas turnyro dienas oro temperatūra buvo 20-23 laipsnių šilumos.

Sportininkai gyveno trijų žvaigždučių viešbutyje „Helikon“ ir Yanuščy miestelyje šalia Beregovo. Trijų dienų turnyras vyko centriniame miesto stadione. Jaunesnieji žaidė dirbtinės dangos aikštynuose, o vyresnieji – pagrindinėje aikštėje.

Pirmąją dieną Pagėgių U13 komanda, kurioje žaidė Gabija Stankutė, Saulė Liepa Mizgirytė, Erikas Pocius, Tajus Endriukaitis, Erikas Merkelis, Vitenis Urbikas, Kristupas Kuskys ir Emilis Zongaila pirmose rungtynėse susitiko su Vengrijos FC Csenger komanda ir ją nugalėjo 3-1, antrose rungtynėse kovojo su pajėgia FC Ryx komanda iš Lvovo. Jas pagėgiškiai pralaimėjo 5-0, žaidimas buvo apylygis, bet pelnant įvarčius, sėkmė šypsojosi lvoviečiams. Trečias rungtynes žaidė su komanda iš Ivano Frankovsko ir pralaimėjo 6-0. Kitą turnyro dieną, pirmose rungtynėse nugalėjo FC „ Nadija-NOVA“ komandą iš Kremenčiuko regiono, ir FC „Narciz“ komandą iš miesto Xhūst.

Pagėgių komanda turnyre iškovojo 2 vietą.

Geriausiu žaidėju pripažintas Vitenis Urbikas, geriausiu atakuojančiu saugu – Tajus Endriukaitis. Puikiai rungtyniavo Saulė Liepa Mizgirytė, Gabija Stankutė, Kristupas Kuskys, Emilis Zongaila, Erikas Merkelis, Erikas Pocius.

Tauragės FA „Tauro“ U9/10 komanda, kurioje žaidė pagėgiškiai Erikas Maksim Fadejev, Rojus Gedgaudas ir Rokas Jasevičius turnyre sužaidė penkias rungtynes ir iškovojo trečiąją vietą.

Po varžybų jaunieji sportininkai ilsėjosi ir pramogavo Košino Termalinių vandenų ir baseinų komplekse, kur iš žemės trykšta karštas mineralinis vanduo, veikia penkios įvairaus pobūdžio pirtys.

Treneris Darius Stažys dėkoja vaikams už kovingumą, pastangas tobulėjant ir siekiant pergalių, tėveliams už sudarytą galimybę tobulintis tokiame tarptautiniame futbolo turnyre, mokyklos administracijai už visapusišką pagalbą ruošiantis išvykai.