Muzikinė popietė ,,Lietuva lietuvių liaudies dainose‘‘

Kovo 10 d. mokyklos aktų salėje vyko muzikinė popietė ,,Lietuva lietuvių liaudies dainose‘‘, skirta Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti, kurią organizavo chorinio dainavimo mokytoja metodininkė Regina Pilkionienė.

Edukaciniame renginyje buvo atskleisti kiekvieno Lietuvos regiono liaudies dainų ypatumai, jų skirtumai bei panašumai. Mokytoja pateikė daug išsamios informacijos, kurią savo atliekamomis  liaudies dainomis iliustravo chorinio dainavimo klasės mokiniai – Matas Sragauskas, Kotryna Norkutė, Evita Pilkionytė, Gabija Račkauskaitė, Gabija Gudaitytė, Kamilė Putytė, Agota Andriušaitytė, Melita Poškaitė, Urtė Vidraitė, Rugilė Milašauskaitė ir Rugilė Jonelytė. Liaudies dainas instrumentais atliko akordeonistė Julija Paleckytė ir pirmokės pianistės – Patricija Budrikaitė ir Kamila Ivenkova. Renginio pabaigoje vyko linksma viktorina, kurios nugalėtoju tapo Matas Sragauskas.

Dailės skyriaus mokiniai renginį papuošė nuostabiai išpieštais langais su langinėmis, popietės dalyviai pasipuošė jų nupieštomis širdelėmis su Ukrainos vėliavos spalvomis.

Renginyje buvo akcentuojamas tautiškumas, pilietiškumas, patriotiškumas, priminta ir įvertinta tai, kad laisvė nėra savaime duota, už ją reikia kovoti, ją branginti ir mylėti. Žuvusieji už Ukrainos laisvę buvo pagerbti tylos minute.