Pagėgiškiai pirmą kartą iškėlė nugalėtojų taurę!

Kovo 11d. Kretingoje vyko draugiškas vaikų futbolo turnyras, skirtas Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti, kuriame dalyvavo dešimt komandų iš Tauragės, Klaipėdos, Plungės, Šiaulių, Kretingos, Palangos, Mažeikių, Gargždų ir Pagėgių.

Pagėgiškiai, kuriuos treniruoja Darius Stažys, turnyre patyrė dvi pergales, vieną pralaimėjimą ir lygiąsias. Savo grupėje jie iškovojo pirmąją vietą ir finale susitiko su pajėgia Klaipėdos FM I komanda.
Rungtynės buvo atkaklios – rezultatu 2:1 nugalėjo pagėgiškiai ir pirmą kartą iškėlė nugalėtojų taurę!
Šitai iškovotai pergalei daug įtakos turėjo parama iš Ukrainos – mūsų komandoje žaidė trys nuo karo siaubo pabėgę žaidėjai iš Vyžgorodo „Čaykos” klubo, kurios treneris yra Valerijus Sidarčiuks. Su šio trenerio ugdomomis komandomis mes draugaujame jau dvylika metų.
Šiuo metu pabėgėlius nuo karo globoja treneris Darius Stažys su savo kolega, jaunieji Ukrainos futbolistai integruojami į Pagėgių ir Tauragės komandas.
Devintą vietą turnyre iškovojo ir jungtinė FA Tauro – Pagėgių PMSM komanda. Jiems sekėsi truputi sunkiau – grupėje jie liko 5 ir kovojo dėl 9-10 vietų. Rungtynės su Klaipėdos FM II komanda baigėsi lygiosiomis 1:1, o baudinių serija buvo sėkmingesnė mūsų komandai.