Lietuvos vaikų lengvosios atletikos varžybų ,,Žemaitijos taurė 2022” II etapas

Vasario 23 dieną Pagėgių savivaldybės meno ir sporto mokyklos lengvaatlečiai, lydimi trenerės Alvyros Jankantienės, vyko į Lietuvos vaikų lengvosios atletikos varžybų ,,Žemaitijos taurė 2022” II etapą.
Šis etapas sportininkams buvo sėkmingas, nes visi pagerino savo asmeninius pasiekimus, iškovotos dvi pirmosios ir viena trečia vieta. Gaila, kad dėl ligos į varžybas neišvyko I-ojo etapo 600m bėgimo lyderis Danielius Puodžiūnas ir šuolio į tolį rungties prizininkas Eimantas Žiogas.

Emilis Zongaila šuolio į aukštį rungtyje kartelę įveikė 1,30 m ir iškovojo pirmąją vietą. Pirmąją vietą taip pat laimėjo natkiškietė Emilija Mikulskytė (mokytojas Antanas Musvydas), kuri 2 kg rutulį nustūmė 8,25 m. Trečiąją vietą 200 m bėgime (30.88s) iškovojo Erikas Merkelis. Ketvirtą vietą šuolio į tolį rungtyje laimėjo Vitenis Urbikas, penktas vietas 60 m bėgime užėmė Saulė Mizgirytė ir Ignas Vaidžiulis. Luka Lukošiūtė 600 m bėgime pagerino savo asmeninį rezultatą ir užėmė 7 vietą. Kitos vietos: Urtė Kalnaitytė, 200 m bėgimas – 14 vieta, Greta Alesiūtė, 60 m bėgimas – 19 vieta.
Kovo 9 dieną vaikų laukia finalinis etapas, kuriame išaiškės lyderiai atskirose rungtyse, jiems bus įteiktos ,, Žemaitijos taurės 2022‘‘ taurės ir medaliai.