VI-ojo vaikų ir jaunimo festivalio ,,Muzika kviečia kiekvieną‘‘ atranka – konkursas

Julijai Paleckytei – I vietos laureato diplomas!!!
Mergaičių vokaliniam ansambliui – II vietos laureato diplomas!!!
Kovo 31 – balandžio 1 dienomis Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijoje vyko VI-ojo vaikų ir jaunimo festivalio ,,Muzika kviečia kiekvieną‘‘ atranka – konkursas, į kurį susirinko gausus būrys jaunųjų atlikėjų iš Klaipėdos, Plungės, Mažeikių, Šilalės, Gargždų, Palangos, Platelių, Šilutės, Tauragės ir Pagėgių meno ir muzikos mokyklų.
Kovo 31 d. varžėsi 32 instrumentalistai. Mūsų mokyklos akordeonistė Julija Paleckytė (mokytoja Ona Parnarauskienė) savo kategorijoje konkuravo su 15 dalyvių.
Julija, atlikusi A.Raudonikio ,,Baltų beržų kalvą‘‘ ir K.Brūn ,,Paryžiaus tango‘‘, kompetetingos komisijos buvo įvertinta I vietos laureato diplomu ir specialiu diplomu ,,Už artistiškumą‘‘!!!
Balandžio 1d. varžėsi gausus būrys dainininkų – solistų ir vokalinių ansamblių buvo 31. Mūsų mokyklos mergaičių vokalinis ansamblis – Evita Pilkionytė, Gabija Oberauskaitė, Rugilė Milašauskaitė, Rugilė Jonelytė, Urtė Sauspreikšaitytė, Kotryna Norkutė, Gabija Račkauskaitė, Gabija Gudaitytė, Kamilė Putytė, Darija Šegždaitė ir Aneta Pociūtė (mokytoja Regina Pilkionienė, koncertmeisterė Evelina Norkienė) savo kategorijoje varžėsi su 16 dalyvių.
Mergaitės atliko dvi dainas – L.Remeikienės ,,Kiemo broliai‘‘ ir M.Lynn Lingthoot ,,A Festive Alleluia‘‘ ir komisijos buvo įvertintos II laipsnio laureato diplomu!!!
Visus dalyvius diplomais bei dovanomis apdovanojo Klaipėdos S. Šimkaus konservatorijos direktorė Renata Kikščiūnaitė – Barcevičienė ir vertinimo komisijų nariai.
Konkurso laureatai buvo pakviesti į vasaros kūrybinę stovyklą, kuri vyks rugpjūčio 21-26 d. Klaipėdoje, kur jaunieji atlikėjai turės galimybę gilinti muzikines žinias bei įgūdžius su muzikos profesionalais, susirasti naujų draugų ir bendraminčių, smagiai bei turiningai leisti vasaros atostogas.
Labai džiaugiamės savo mokinių aukštais pasiekimais ir dėkojame Klaipėdos S.Šimkaus konservatorijai už galimybę tobulėti.