Fizinio aktyvumo ir kūrybinė stovykla „Delfinai”

Birželio 28-29 dienomis Pagėgių savivaldybės meno ir sporto mokyklos 85 mokiniai, 9 mokytojai ir būrelis tėvelių dalyvavo fizinio aktyvumo bei kūrybinėje vasaros stovykloje Mociškiuose.

Stovyklos atidarymo metu mokiniai buvo supažindinti su veiklos programa, elgesio taisyklėmis ir suskirstyti į šešis būrius, kurie su savo vadais priešakyje susigalvojo pavadinimus ir šūkius. Taigi visos stovyklos metu tarpusavyje rungtyniavo ,,Žolynukai‘‘, ,,Delfinukai‘‘, ,,Buožgalviukai‘‘, ,,Keksiukai‘‘, „Lietuvos žvaigždės“ ir „Pabiručiai“.  Po atidarymo mokiniai dalyvavo  kvadrato, smiginio bei futbolo varžybose, kurias organizavo mokytojai Alvyra Jankantienė, Darius Stažys, Vilius Klumbys. Laisvi nuo varžybų mokiniai užsiėmė kūrybine veikla su dailės mokytojomis Liucija Bungardiene ir Virginija Kariniauskiene.  Visos stovyklos metu vyko pleneras – stovyklautojai piešė piešinius, kurie iškart buvo eksponuojami. Mokytoja Virginija Bubelienė neleido niekam liūdėti – linksmino  skambia muzika iš modernios aparatūros.

Vaikai dienos karštį malšino vandens čiuožykloje ir su mokytoju Antanu Merkevičiumi mokėsi plaukti miško tvenkinyje.

Vakarinė dienos dalis prasidėjo nuo stovyklos teritorijos ženklų kūrimo ir tinklinio žaidimo, kurį organizavo mokytojas Antanas Musvydas.  Po varžybų vyko teatro etiudai sveikos gyvensenos tema, kurių metu kiekvienas būrys turėjo atskleisti skirtingas problemas, tokias kaip rūkymas, narkomanija, sveika mityba, priklausomybė nuo IT, alkoholizmas, fizinis aktyvumas. Džiugu, kad mokiniai nenuėjo lengviausiu keliu, o ieškojo įdomių sprendimų, todėl pristatymai buvo pritraukiantys dėmesį, o komisija turėjo vargo renkant nugalėtojus.

Po intensyvios ir aktyvios pirmos dienos stovyklautojai mirko karštame lauko kubile, žiūrėjo filmą. Jaukiausia vakaro dalimi tapo vakarojimas prie laužo, kur kiekvienas galėjo išsikepti zefyriukų pasidalinti savo patirtimi, įspūdžiais ne tik apie stovyklą, bet ir apie prabėgusius mokslo metus.

Antroji diena prasidėjo nuo mankštos, kurią vedė būrių vadovai su lengvosios atletikos trenere Alvyra Jankantiene.  Po pusryčių visi galėjo išbandyti laimę prizų lauke. Nemažu išbandymu visiems tapo varžybos su lankais, kuriose teko šokinėti, lįsti, perduoti lankus bei tiksliai ir greitai atlikti užduotis . Po šių varžybų būriai netradiciškai pasimatavo ūgį – sugulę ilga eile.

Pavalgę  pietus, stovyklos dalyviai mėgavosi vandens procedūromis, žaidė bulvę, spardė kamuolį, tęsė piešimą plenere.

Stovyklos uždarymo metu mokyklos direktorės pavaduotoja Lina Ambarcumian džiaugėsi, kad visi stovyklautojai buvo aktyvūs ir žingeidūs, laikėsi stovyklos taisyklių bei noriai bendravo ir bendradarbiavo tarpusavyje. Kiekvienas stovyklautojas buvo apdovanotas saldžiomis dovanomis.