Žemės dienos proga koncertavo mokyklos jaunių choras

Kovo 20 d. Pagėgiuose buvo švenčiama Žemės diena, į kurios renginius darniai įsiliejo ir mūsų mokyklos jaunių choras (vadovės Regina Pilkionienė ir Evelina Norkienė).

Ryte, prie savivaldybės pastato, buvo pakelta Žemės dienos vėliava.

16.30 val. mokyklos jaunieji dainininkai kartu su Pagėgių savivaldybės vadovais, šauliais, ,,Marguvos‘‘ kolektyvo šokėjais bei Pagėgių gyventojais sodino ąžuolą, skirtą Lietuvos dainų šventės šimtmečiui paminėti.

Po ąžuolo pasodinimo, mokyklos jaunių choras visus pakvietė į koncertą ,,Lietuvos šimtmečio dainų šventę ,,Kad giria žaliuotų‘‘ pasitinkant‘‘, kuriame skambėjo dainų šventės repertuaro dainos, buvo pristatyta dainų šventės konsepcija. Mokyklos direktorė Evelina Norkienė kvietė visus atvykti į Vilnių ir kartu išgyventi tą bendrystės, euforijos ir pasididžiavimo jausmą, kuris išlieka visam gyvenimui. Koncertas baigėsi bendra daina  ,,Lietuva brangi‘, po kurios ne vienas nubraukė ašarą ir dėkojo jauniesiems dainininkams už suteiktas pakilias emocijas.

Pagėgių savivaldybės mero pavaduotoja Ligita Kazlauskienė džiaugėsi puikiu choro pasiruošimu dainų šventei, dėkojo vaikams ir vadovėms už įdėtą didelį darbą, už Pagėgių vardo garsinimą, ji  sakė, kad choristams labai pasisekė, jog jie tapo išskirtinės – jubiliejinės šimtmečio dainų šventės dalyviais. Mero pavaduotoja įteikė mero padėkos raštą choro vadovei Reginai Pilkionienei už nuoširdų 20 metų vadovavimą šiam kolektyvui ir aukštus pasiekimus. Kitai choro vadovei – Evelinai Norkienei toks raštas buvo įteiktas Kovo 11-osios renginyje.

Mokyklos direktorė ir choro vadovė Evelina Norkienė už tai, kad jaunųjų pagėgiškių balsai įsilies į pačio laukiamiausio ir didingiausio šių metų Lietuvos renginio – šimtmečio dainų šventės daugiatūkstantinį chorą,  nuoširdžiai dėkojo vaikams, choro vadovei Reginai Pilkionienei  – už įdėtą begalinį darbą ir meilę muzikai, tėveliams – už nuolatinį savo vaikų palaikymą ir motyvavimą.

Susitikime visi  Lietuvos dainų šventėje  liepos 6 d. Vilniuje!