Pirmasis šachmatų turnyras

 

Kalėdinis vaikų šachmatų turnyras

       Apklausus tėvus ir vaikus bei nustačius poreikį mokyti vaikus žaisti šachmatais, šios veiklos nuo šių metų rugsėjo mėnesio ėmėsi Pagėgių savivaldybės meno ir sporto mokykla. Mokytojas Antanas Merkevičius parengė neformaliojo vaikų švietimo šachmatų ugdymo programą, kuri buvo akredituota ir jos vykdymui gautas valstybės finansavimas. Šachmatais žaisti mokosi 8 pradinukai.

Gruodžio 13 d.  jauniesiems šachmatininkams buvo surengtas Kalėdinis  šachmatų turnyras. Jame dalyvauti buvo kviečiami visi norintys Pagėgių pradinės mokyklos mokiniai. Dalyvių susirinko 13.
Nugalėjęs visus varžovus, pirmąją vietą laimėjo Erikas Poška, antrąją – Saulė Liepa Mizgirytė ir Rokas Jasevičius, trečiąja vieta pasidalino  Darija Šegždaitė,  Justas Vaisieta ir Tajus Endriukaitis. Visi prizinių vietų nugalėtojai buvo apdovanoti medaliais, o likusieji dalyviai – padėkos raštais.
Šachmatų mokytojas Antanas Merkevičius į turnyrą buvo pakvietęs garbingą svečią – ilgametį matematikos mokytoją ir šachmatų žaidimo entuziastą Joną Gėriką. Svečias labai apsidžiaugė, kad pagaliau Pagėgiuose atgimsta šachmatai ir jais žaisti yra mokomi vaikai.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Parašykite komentarą