Festivalis „Vaikai ir muzika”

Gegužės 10  d. Plateliuose vyko XXIX  Žemaitijos ir Pamario krašto muzikos ir meno mokyklų festivalis ,,Vaikai ir muzika‘‘, į kurį susirinko 16 muzikos ir meno mokyklų vadovai, mokytojai bei jaunieji atlikėjai. Šis festivalis – tradicinis, tęstinis, kiekvienais metais keliaujantis iš miesto į miestą. Į Pagėgius jis buvo atkeliavęs 2013 m. Šiais metais į festivalį Plateliuose  vyko Pagėgių savivaldybės meno ir sporto mokyklos direktorė Evelina Norkienė, solistas Rokas Kondrotas  ir jo mokytoja Regina Pilkionienė.

Renginys buvo puikiai organizuotas. Iki pietų visi dalyviai koncertavo įvairiose Plungės rajono mokyklose ir įstaigose. Pagėgių, Šilutės, Gargždų, Priekulės ir Neringos jaunieji atlikėjai  koncertavo Kulių gimnazijoje.  Rokas Kondrotas atliko Klaipėdos krašto dainą ,,Ei, kur tu ten buvai?‘‘ ir J. Cechanovičiaus bei D. Teišerskytės dainą ,,Pirmoji meilė‘‘.

Papietavus ir visiems festivalio dalyviams atvykus į Platelius,  buvo suorganizuota ekskursija į Šaltojo  karo muziejų, kuris  visiems paliko labai didelį įspūdį. Tokio tipo muziejų pasaulyje yra tik trys – JAV, Ukrainoje ir Plateliuose.  Po ekskursijos mokiniai su mokytojais ruošėsi  baigiamajam koncertui, o mokyklų vadovams vyko pasitarimas.

Vakarop  Platelių  kultūros centre vyko baigiamasis festivalio koncertas, kuriame pasirodė geriausi mokyklų atlikėjai ir meniniai kolektyvai.  Pagėgiškis Rokas Kondrotas, atlikęs dainą ,,Ei, kur tu ten buvai?‘‘,  sulaukė itin gausių ovacijų ir aplodismentų. Po koncerto vyko festivalio aptarimas bei neformalus bendravimas prie vaišių stalo.

Pereinamasis festivalio simbolis – žvakė  buvo įteikta Priekulės muzikos mokyklos direktoriui. Tad kitais metais vyksime į Priekulę.

Pagėgių meno ir sporto mokyklos informacija

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Parašykite komentarą