Antanas Merkevičius – atviro Rusijos laisvųjų imtynių veteranų čempionato prizininkas

 

 Merkevičius – atviro Rusijos laisvųjų imtynių veteranų čempionato prizininkas        

Liepos 12-13 dienomis Dzeržinskyje, Maskvos apskrityje  vyko Rusijos atviras  laisvųjų imtynių veteranų čempionatas, kuriame dėl apdovanojimų varžėsi 176 atletai iš 43 Rusijos regionų bei Kazachstano, Tadžikistano, Moldavijos, Latvijos ir Lietuvos. Mūsų šalies garbę čempionate gynė 2016 m. pasaulio vicečempionas Pagėgių savivaldybės Meno ir sporto mokyklos imtynių mokytojas  Antanas Merkevičius ir daugkartinis pasaulio prizininkas Stasys Šaduikis iš Lazdijų rajono.

Savo amžiaus grupėje iki 55 metų (70 kg svorio kategorija) Antanas Merkevičius iškovojo bronzą. Svoryje varžėsi 11 atletų. Kvalifikacinėje kovoje A. Merkevičius susitiko  su Džamšedu Maksudovu iš Tadžikistano ir aiškia persvara 12:2 kovą laimėjo anksčiau laiko. Antroje kovoje lietuvis susitiko su Jurijumi Charlapu iš Smolensko. Abu varžovai kovojo labai atkakliai ir tik susitikimo pabaigoje A. Merkevičiui atliekant metimą smolenskietis lietuvį pridengė ir laimėjo kovą. Kadangi J. Charlapas išėjo į finalą, tai suteikė A. Merkevičiui galimybę kovoti dėl čempionato bronzos. Paguodos kovoje lietuvis anksčiau laiko ant menčių paguldė Eugenijų Jagunovą iš Kemerovo. Kovoje dėl bronzos A. Merkevičius nugalėjo 2018 metų pasaulio vicečempioną Vadimą Danilovą iš Sachos (Jakutija) 10:0.

Antrasis čempionate dalyvavęs lietuvis Stasys Šaduikis ( amžiaus grupė virš 70 metų, 88 kg svorio kategorija) ant čempionato kilimo susitiko su septynis kartus pasaulio čempiono titulą pelniusiu dagistaniečiu Magomedu Badrudinovu. Kovą laimėjo patyręs dagistanietis, o lietuviui atiteko čempionato sidabras.

Abu lietuviai šiame čempionate pasitikrino savo jėgas preiš atsakingiausius metų startus: Stasys Šaduikis liepos pabaigoje išvyksta į Pasaulio dziudo veteranų čempionatą Ispanijoje, o Antanas Merkevičius spalio pradžioje Lietuvos vardą gins Sakartvelo sostinėje Tbilisyje vyksenčiame Pasaulio imtynių veteranų čempionate.

 

  1. Merkevičiaus kovas čempionate galite pamatyti čia:

https://youtu.be/wkgGFF7TsbA

https://youtu.be/FbiOVHCyDfg

https://youtu.be/VVl2KMkPj_s

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Parašykite komentarą