Renginių ciklas „Pasaulis šaunus, o tu dar šaunesnis”

,,Pasaulis šaunus, o tu dar šaunesnis‘‘

,,Pasaulis šaunus, o tu dar šaunesnis‘‘ – tai tradicinis Pagėgių savivaldybės meno ir sporto mokyklos Kalėdinių renginių ciklas, į kurį kiekvienais metais mokyklos mokytojai ir mokiniai sukviečia  mokyklos bendruomenę bei svečius. Šiais metais renginiai buvo ypač džiugūs, nes mokyklos bendruomenė gyvena įkurtuvių nuotaikomis. Pagaliau, po 19  gyvavimo metų, mokykla įsikūrė savo patalpose – džiaugiasi mokytojai ir administracija, šviečia vaikų veidai, patenkinti tėvai.

Gruodžio 13 d.  į pirmąjį koncertą – atsiskaitymą  pakvietė chorinio dainavimo klasės mokiniai, kurie Pagėgių seniūnijos aktų salėje naujuoju mokyklos fortepijonu  atliko po 1 -2 kūrinius.  Mokiniai tradiciškai buvo įvertinti ne tik pažymiais, bet ir nominacijomis. Nominaciją ,,Metų debiutas‘‘  gavo visi antrokai, kurie groti pianinu mokosi pirmus metus ir  šis koncertas jiems buvo pirmasis. Nominacija ,, Muzikaliausias atlikėjas‘‘ atiteko Evitai Pilkionytei ,  ,,Metų pažanga‘‘ – Urtei Sauspreikšaitytei ir Kamilei Putytei. Koncertą vedė Beatričė Mickutė.

Gruodžio 16 d. Pagėgių Kultūros centro salėje vyko chorinio  klasės mokinių vokalinės muzikos koncertas, kurį vedė mokytoja Regina Pilkionienė.  Kiekvienas jaunasis atlikėjas atliko po vieną solinį kūrinį. Visi pirmokėliai, pirmą kartą koncertavę didelėje scenoje, buvo apdovanoti ,,Metų debiuto‘‘ nominacijomis. Nominacija ,,Metų pažanga‘‘  buvo įteikta Gabijai Račkauskaitei, ,,Muzikaliausia atlikėja‘‘ pripažinta Rugilė Milašauskaitė.

Gruodžio 17 d. Pagėgių seniūnijos aktų salėje  vyko fortepijono, akordeono ir varinių pučiamųjų instrumentų klasės mokinių koncertas – atsiskaitymas, kurį vedė Lėja Degutytė. Jaudulio netrūko – atlikėjai pirmą kartą po 19 metų iš mažų klasių išėjo į beveik pilną žiūrovų didelę salę, sėdo prie galingo instrumento – fortepijono. Mokyklos direktorė Evelina Norkienė drąsino visus mokinius ir sakė, kad fortepijoną ,,prisijaukinti‘‘ nėra taip paprasta – tam reikia daug repeticijų ir įgūdžių. Visiems pirmokams buvo įteiktos ,,Metų debiuto‘‘ nominacijos. Muzikaliausiais  atlikėjais pripažinti – Andrėja Jankauskaitė, Lukas Petkevičius ir Eimantas Lukošius, nominacija ,,Metų pažanga‘‘ atiteko Dominykui Vasiliauskui ir Smiltei Grabauskytei.

Gruodžio 18 d.  dailės skyriaus mokiniai ir jų mokytojos surengė I pusmečio darbų parodą – atsiskaitymą. Naujos klasės sienos buvo išpuoštos gražiausiais vaikų tapybos darbais, tėvai galėjo apžiūrėti  keramikos darbus. Mokytoja Lina Ambarcumian įteikė tėvams Kalėdines dovanas – parengtus lankstinukus ,,Didžiausia dovana vaikui – sveikas savęs matymas ir stipri savivertė‘‘.

Visi pirmokai  buvo apdovanoti nominacijomis ,,Metų debiutas‘‘. Nominacija ,,Kūrybinis darbštumas‘‘ buvo apdovanoti: Aurelija Jankauskytė, Augustė Macijauskaitė, Evita Pilkionytė, Urtė Rindokaitė, Elzė Majoravičiūtė ir Nojus Kriaučiūnas. Nominacija ,,Laki fantazija‘‘ atiteko Urtei Vasiliauskaitei, o  nominacija ,,Meno žingeidumas‘‘ – Elzei Gružaitei, Benui Mišeikiui, Evai Grodeckaitei ir Gabijai Oberauskaitei.

Visų renginių metu mokiniai buvo apdovanoti kalėdinėmis saldžiomis dovanėlėmis, o nominantai – knygomis.

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Parašykite komentarą