TV konkursas „Dainų dainelė”

Televizijoje dainuos mišrus vaikų vokalinis ansamblis

 

Sausio 16 d. Kelmės kultūros centre  vyko Lietuvos vaikų ir moksleivių televizijos konkurso ,,Dainų dainelė‘‘ zoninis etapas, į kurį susirinko jaunieji dainininkai iš Jurbarko, Šilalės, Raseinių, Kelmės, Tauragės ir Pagėgių. Konkurso dalyvius vertino gausi  9 komisijos narių sudaryta vertinimo komisija:   po vieną atstovą iš kiekvieno rajono (Pagėgiams atstovavo Natkiškių Z.Petraitienės pagrindinės mokyklos vyr. muzikos mokytoja Dalia Kriščiūnienė) bei trys nariai iš Vilniaus : Žilvinas Meškuotis, Vilniaus M.K.Čiurlionio menų mokyklos gabių menui vaikų centro direktorius, ,,Dainų dainelės‘‘ programos koordinatorius, Rūta Krasauskienė, Vilniaus Žemynos gimnazijos direktorė, muzikos mokytoja ekspertė ir  komisijos pirmininkas –Martynas Staškus, Lietuvos operos ir baleto teatro dirigentas.

Į Tauragę vyko 5 Pagėgių savivaldybės kolektyvai, kurie buvo išrinkti  konkurso I etapo Pagėgiuose metu: Pagėgių savivaldybės meno ir sporto mokyklos mišrus vaikų ir merginų ansambliai bei solistai –Rokas Kondrotas ir Gabija Sragauskaitė (vadovė R. Pilkionienė, koncertmeisterės  E. Norkienė ir N.Snigir), Pagėgių A. Mackaus gimnazijos mergaičių duetas –Elzė Gružaitė ir Ugnė Garmutė  (vadovė I. Ubartienė, koncertmeisterė N. Snigir). Visi konkurso dalyviai atliko po tris dainas.

Sausio 25 d., pasibaigus zoninio etapo konkursams visoje Lietuvoje, buvo paskelbti pereinamieji balai (kurie šiais metais yra itin aukšti) ir III etapo dalyviai. Paaiškėjo, kad iš Pagėgių į TV konkurso ,,Dainų dainelė’’ III etapą televizijoje vyks Pagėgių savivaldybės meno ir sporto mokyklos  mišrus vaikų vokalinis ansamblis (K.Putytė, E.Pilkionytė, G.Oberauskaitė, R.Jonelytė, K.Norkutė, R.Milašauskaitė, G.Račkauskaitė, U. Sauspreikšytė, G.Gudaitytė, D.Grigelytė, D.Šegždaitė ir M.Sragauskas), kurį parengė mokytoja metodininkė Regina Pilkionienė, koncertmeisterė Evelina Norkienė.

Linkime atlikėjams  didžiausios sėkmės televizijoje! Apie jų pasirodymo laiką informuosime, kad visi Pagėgių krašto žmonės galėtų pasidžiaugti jaunaisiais Pagėgių talentais ir palaikyti juos balsuodami.

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Parašykite komentarą