Julija Paleckytė – respublikinio akordeonistų konkurso II vietos laureatė

Sėkmė akordeonistų konkurse

             Vasario 29 d. Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijoje vyko XIX –asis Žemaitijos ir Klaipėdos krašto jaunųjų akordeonistų konkursas, kurio tikslas – išrinkti gabiausius atlikėjus ir paskatinti juos koncertinei veiklai.

Konkurso dalyviai buvo suskirstyti į grupes: A – klasikinės muzikos grupė, B – ansamblių grupė, C – populiariosios muzikos grupė ir orkestrų grupė.

A 10 (iki 10 metų amžiaus) klasikinės muzikos grupėje  solistų kategorijoje dalyvavo 8 dalyviai  iš Klaipėdos, Palangos, Priekulės, Platelių ir Pagėgių muzikos bei meno mokyklų.  Konkurse reikėjo atlikti tris skirtingo stiliaus kūrinius. Pagėgių savivaldybės meno ir sporto mokyklos akordeono pradinio muzikavimo III klasės mokinė Julija Paleckytė, kurią konkursui parengė mokytoja Ona Parnarauskienė  atliko J. Čiurlionytės menuetą, austrų polką ir J. Štrauso valsą. Dalyvių grojimas buvo vertinamas pagal meistriškumą, muzikalumą, instrumento valdymą, artistiškumą ir sceninę laikyseną. Konkurso vertinimo komisija Juliją įvertino II vietos laureato diplomu.

Mokyklos administracija labai džiaugiasi ir didžiuojasi Julijos bei jos mokytojos nuoširdžiu darbu ir pasiekimais – 2019  metais Julija už aukštus pasiekimus respublikiniuose konkursuose buvo apdovanota Pagėgių savivaldybės mero padėkos raštu. Šiais metais mergaitės pasiekimai toliau auga.

 

Pagėgių savivaldybės meno ir sporto mokyklos informacija

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Parašykite komentarą