Mokslo metų pradžios šventė

       

            Rugsėjo 3 d. Pagėgių seniūnijos aktų salėje vyko Pagėgių savivaldybės meno ir sporto mokyklos mokslo metų pradžios šventė, į kurią susirinko gausus būrys dailės ir muzikos skyriaus  mokinių ir jų tėvelių,  išsiilgusių vieni kitų, bendravimo, mokytojų ir ,,gyvų‘‘ pamokų.

Šventė prasidėjo mokyklos direktorės Evelinos Norkienės pasveikinimu, kuri visiems padėkojo už sėkmingai įveiktą nuotolinį mokymą, palinkėjo kūrybingų, darbingų bei sveikų mokslo metų ir Andrėjos Jankauskaitės fortepijonu atliekamu F. Grygo Valsu.

Į renginį atvyko Pagėgių savivaldybės švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Virginija Sirvidienė ir mero patarėja Rita Vidraitė. Vedėja tarė sveikinimo žodžius visai mokyklos bendruomenei ir kartu su mero patarėja apdovanojo gabiausius mokyklos mokinius už aukštus pasiekimus meno ir sporto srityje 2019/2020 m. m. Mero padėkos raštais ir stipendijomis buvo apdovanoti: futbolistai – Nedas Burdukas ir Dilonas Rupšys, imtynininkai –Audrius Dovydovas, Lukas Dovydovas, Ignas Vaidžiulis ir Gabrielius Lacis. Mero padėkos raštais ir dovanomis – skėčiais buvo apdovanotas vaikų mišrus vokalinis ansamblis – Kotryna Norkutė, Kamilė Putytė, Evita Pilkionytė, Gabija Račkauskaitė, Deimantė Grigelytė, Darija Šegždaitė, Matas Sragauskas, Gabija Oberauskaitė, Rugilė Jonelytė, Rugilė Milašauskaitė, Urtė Sauspreikšytė ir Gabija Gudaitytė, akordeonistė Julija Paleckytė ir pianistė Andrėja Jankauskaitė. Mokyklos direktorė padėkojo visų šių  mokinių mokytojams ir įteikė  po rožės žiedą,  vaikų mišrus vokalinis ansamblis atliko dainą ,,Kiekū kiekū‘‘.

Po apdovanojimų, mokyklos bendruomenei buvo pristatyti  dailės ir muzikos skyriaus pirmokai,  naujienos, susijusios su ugdymu ir mokinių vertinimu,  išdėstyti reikalavimai dėl

Covid -19 ligos.  Mokiniams ir jų tėvams labai patiko būsima naujovė – ukulėlių ansamblis. Instrumentą įdomiai ir žaismingai pristatė mokytoja Virginija Bubelienė, kuri ir mokys vaikus groti šiuo instrumentu.

Šventės pabaigoje jaunių choras, po 6 mėnesių pertraukos, užlipo į sceną ir padainavo dainą ,,Nupiešiu saulę‘‘. Labai tikimės, kad naujais mokslo metais tokių ilgų pertraukų nebebus ir vaikų balsai  skambės daug dažniau.

 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Parašykite komentarą